Jäällä liikkumiseen koulutusta Kuopiossa

13.11.2019

Kuopiossa on tarjolla koulutusta turvalliseen jäällä liikkumiseen.

Jäistä puheenollen, Iisalmen Latu teki alkuvuodesta 2019 kuntalaisaloitteen luisteluradasta Pieksämäen malliin, eli kuivalle maalle. Iisalmen kaupunki oli saanut myös muita aloitteita luistelusta, joten tekninen lautakunta päätti että se kokeilee olosuhteiden salliessa luistelurataa Kankkulan lammelle.

Iisalmen Latu selvittää koulutuksen saamista rataluisteluvinkeistä ja luonnonjäillä liikkumisesta Iisalmeen.

Mutta nyt lisää hyvästä jääkoulutuksesta, jonne saa lähteä Iisalmestakin:

https://puijonlatu.fi/retkiluistelukurssi2019/


Jäällä turvallisesti – Retkiluistelukurssin luento ma 18.11.2019

Haluatko valmiuksia turvalliseen liikkumiseen jäällä retkiluistimin, potkukelkalla, suksin tai kävellen? Tule mukaan Suomen Retkiluistelijat ry:n (SRL:n) Kuopion alueen retkiluistelukurssille! Kurssin aloitusluento, jota suositellaan kaikille jäälläliikkujille, on Kuopiohallin kokoushuoneessa 1, Opistotie 4, 70200 Kuopio, ma 18.11.2019 klo 17:30 – 21.Kurssilla perehdytään mm. jään muodostumiseen ja lukemiseen, varusteisiin, turvalliseen jäillä liikkumiseen, luisteluretken suunnitteluun ja toteuttamiseen, lajin harrastamiseen sekä luistelukohteisiin Pohjois-Savossa.

Luento on osa Suomen Retkiluistelijoiden (SRL:n) pakollista tulokaskoulutusta. Toinen osa on luistelu- eli tulokasretki ja  kolmantena -joskin vapaaehtoisena- osana on ns. plutausharjoitus.  Jo luennon jälkeen pääset  mukaan WhatsApp-ryhmään ”Retkiluistelu Kuopion seutu”. Kurssin suorittamisen  ja SRL:n jäseneksi liittymisen jälkeen pääset ”Retkiluistelua Savossa” Facebook–ryhmään sekä voit osallistua SRL:n ohjattuun toimintaan Kuopion alueella ja muualla Suomessa. Saat myös jäselehdet Skrinnari ja  ’Latu ja polku’  sekä pääset Skrinnarin retkiluistelufoorumille seuraamaan jäätiedotuksia eri puolilta Suomea.

OHJAAJAT | Kurssin ohjaajina toimivat Suomen Retkiluistelijoiden retkenvetäjä Tommi Lahtonen Jyväskylästä sekä retkenvetäjäkoulutettava Marja Hartikainen Kuopiosta.

KURSSIN HINTA | 20 €. Maksu sisältää ohjauksen ja luentomateriaalin. Maksu on maksettava ennen luentokertaa Suomen Retkiluistelijat ry:n tilille FI91 2001 1800 1239 06. Kirjoita viestiosaan Kuopion kurssi 18.11.2019 + osallistujan tai osallistujien nimet. ***Ota maksukuitti mukaan luentokerralle tai lähetä se ennen luentoa sähköpostilla!***

SRL:N JÄSENYYS | Kurssilaisten on suositeltavaa liittyä SRL:n jäseneksi ennen kurssia tai viimeistään luentokerran jälkeen. Vain SRL:n jäsenet ovat retkellä ja turvallisuusharjoitekerralla tapaturmavakuutettuja. SRL:n jäsenyys maksaa aikuisille 27 €, Suomen Ladun rinnakkaisjäsenille 20 €, perheille 37 € sekä opiskelijoille ja alle 19-vuotiaille 12 €. Nyt liityttäessä jäsenyys on voimassa vuoden 2020 loppuun. www.suomenlatu.fi/liity -> Suomen Retkiluistelijat.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN |   http://bit.ly/34xV6Qn