Vuodesta 1952

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Onneksi alueemme on pysytellyt kuitenkin taudin leviämisen suhteen perustasolla, mikä mahdollisti pienempien, alle 20 hengen kokoontumisten järjestämisen. Erittäin paljon näkyvyyttä saanut Ulkona kuin lumiukko

-tapahtuma, jolloin rakensimme 130 lumiukkoa kotikaupunkimme juhlavuoden kunniaksi, saatiin toteutettua tiukoin turvatoimin korttelikohtaisina pientempauksina. Hyvä lumitilanne mahdollisti myös Sikokallion hiihtomajan auki pitämisen reilun kahden kuukauden ajan. Kiitos kaikille kävijöille turvavälien hienosta noudattamisesta!

Haastan sinut, hyvä jäsenemme, mukaan aktiiviseen toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä tuttuun (tai tuntemattomaan) Ladun toimijaan ja kerro toiveesi/ ehdotuksesi ja se, millaisiin tapahtumiin haluaisit osallistua. Yhdistys tarvitsee jatkuvasti ns. uutta verta, jotta toiminta ei jämähdä liiaksi uomilleen, vaan pysyy ajan hermolla ja uusiutuu jäsenistön toiveiden mukaan. Kaikille löytyy varmasti aikatauluun sopivaa ja kykyjä vastaavaa tekemistä.

Tulossa on toivottavasti jo vapaampi loppukevät ja -vuosi, jotta pääsemme nauttimaan yhdessä suunnitelluista kävely-, patikka-, suunnistus-, geokätköily-, pyöräily- ym. retkistä. Lapsiperheille tekeillä on omatoimiset eläinpolku-, temppurata- ja Metsämörri-reitit Sikokallion ja Martinkallion maastoon. Jospa ruokapäiväkin saataisiin pitää! Syksyn ruskaretki suuntautuu Iso-Syötteelle.

Seuraa kotisivuamme sekä some- ja lehti-ilmoittelua. THL:n ym. viranomaisten turvaohjeita noudatamme kaikissa tapahtumissamme.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Pirjo Koponen, Iisalmen Ladun puheenjohtaja

Iisalmen Latu on perustettu 12.2.1952. Olemme Suomen Ladun jäsenyhdistys ja osa Savo-Karjalan latualuetta. Jäseniä yhdistyksessämme on noin 950.

Edistämme Iisalmessa kaikenikäisten luonnossaliikkumista ja vaikutamme paikallisiin ulkoilumahdollisuuksiin.

Toimintaamme ovat muun muassa Sikokallion hiihtomaja, talviuintipaikka Haukiniemellä pursiseuran rannassa, kerhotila Sankariniemellä, hiihto, patikointi ja retkeily, polkujuoksu, lentopallo, keilaus, melonta ja lasten hiihto-opetus.

Kevättalvella teemme hiihtoretken Lappiin ja syksyisin ruskaretken. Teemme myös retkiä lähiympäristöön. Iisalmen Ladun lähin kansallispuisto on Tiilikkajärvi.

Suurin yksittäinen tapahtumamme on Lajeksen Latu -viikonloppu vuosittain maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hiihtoretki on nimetty olympiahiihtäjä Klaus Karppisen (1907-1992) mukaan. Laturetkellä voi pisimmillään hiihtää noin 40 kilometriä. Samana viikonloppuna on myös lasten oma Lajes, jossa opetellaan yhdessä hiihdon iloa.

Iisalmen Ladussa on noin tuhat jäsentä. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Jäsenmaksut 2021:

Henkilöjäsen 26 € (normaali yhden henkilön jäsenyys)

Perhejäsen 38 € (Samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenet, joista yksi on maksaja. Jäsenyyteen kuuluu jäsenkortti ja perhekortti)

Rinnakkaisjäsenyys 12 € (on henkilöjäsen jo toisessa yhdistyksessä)

Nuoriso- ja opiskelijajäsen 11 € (alle 29-vuotiaat nuoret)