Vuodesta 1952

Iisalmen Latu on perustettu 12.2.1952. Olemme Suomen Ladun jäsenyhdistys ja osa Savo-Karjalan latualuetta.

Edistämme Iisalmessa kaikenikäisten luonnossaliikkumista ja vaikutamme paikallisiin ulkoilumahdollisuuksiin. Toimintaamme ovat muun muassa Sikokallion hiihtomaja, avantouintipaikka Haukiniemellä pursiseuran rannassa, kerhotila Sankariniemellä, hiihto, patikointi ja retkeily, polkujuoksu, kyykkä, lentopallo, keilaus, melonta ja lasten hiihto-opetus. Kevättalvella teemme hiihtoretken Lappiin ja syksyisin ruskaretken. Teemme myös retkiä lähiympäristöön. Iisalmen Ladun lähin kansallispuisto on Tiilikkajärvi.

Suurin yksittäinen tapahtumamme on Lajeksen Latu -viikonloppu vuosittain maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hiihtoretki on nimetty olympiahiihtäjä Klaus Karppisen (1907-1992) mukaan. Laturetkellä voi pisimmillään hiihtää noin 40 kilometriä. Samana viikonloppuna on myös lasten oma Lajes, jossa opetellaan yhdessä hiihdon iloa.

Iisalmen Ladussa on noin tuhat jäsentä. Tervetuloa mukaan toimintaamme!