Puheenjohtaja Marijennika Korolainen

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Lämmin tervehdys sinulle Iisalmen Ladun nykyinen ja tuleva jäsen ja luonnossa liikkumisen iloa vuodelle 2022! 

Vuosi 2022 on juhlaa monella tavalla. Iisalmen Latu saavuttaa tänä vuonna aktiivisen seniorikansalaisen kunnioitettavan iän. 12.2.1952 Iisalmi sai oman latuyhdistyksensä. Tuolloin yhdistyksen tarkoitukseksi kirjattiin terveyshiihdon ja sen ohessa ulkoilun ja muunkin kansanurheilun kehittäminen ja yleistäminen kansalaistavaksi. 70 vuotta iisalmelaiset ovat saaneet nauttia Iisalmen Ladun kaikenikäisten ulkoilun ja liikunnallisen elämäntavan edistämisestä kaikkina vuodenaikoina. Tänä päivänä yhdistyksen toimintaan kuuluvat hiihdon lisäksi lentopalloilu, pyöräily, patikointi, kävely, talviuinti, polkujuoksu, geokätköily, retkeily, lisäksi tarjolla on monipuolista toimintaa perheille ja lapsille. Iisalmen Latu on Suomen ladun jäsenyhdistys ja kuuluu Itä-Suomen latualueeseen 32 muun latuyhdistyksen kanssa. Jäseniä Iisalmen Ladulla on lähes 1000! 

Vuosi 2022 on myös Suomen Ladun Metsämörri -toiminnan juhlavuosi. Metsämörri on opastanut lapsia luontoon jo 30 vuoden ajan. Keväällä saamme toivottavasti jälleen monta uutta pientä ihmistä mukaan Mörritoimintaan! 

Iisalmen Ladun vuosiin on mahtunut paljon erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Itsestään nämä toiminnot eivät synny. Tarvitaan paljon tahtoa ja tarmokasta tekemistä. Iisalmen Ladun historia onkin täynnä kertomuksia aktiivisista jäsenistä, jotka ovat olleet monessa mukana. Kokeneet, pitkäaikaiset latulaiset ovat olleet vahvoja tukipilareita yhdistyksen toiminnassa ja ovat sitä edelleen. Mutta voidakseen jatkaa hienoa työtään myös tulevaisuudessa, Iisalmen Latu tarvitsee mukaan juuri sinut! Olet lämpimästi tervetullut omien resurssiesi mukaisesti mukaan toimintaan. Jäsenenä sinulla on aitiopaikka olla kehittämässä ja järjestämässä yhdistyksen toimintaa. Iisalmen Latu on iästään huolimatta, tai ehkä juuri siitä syystä avoin uudistuksille ja uusille ideoille. Ota rohkeasti yhteyttä jäsenkirjeestä löytyviin yhteystietoihin, antoisa yhdessä tekeminen odottaa sinua. 

Tuoreena puheenjohtajana ja toimijana olen ylpeä yhdistyksestämme ja sen arvoista. Luonto ja liikunta ovat näiden haasteellisten aikojen pysyviä hyvinvoinnin lähteitä. Ja mikä parasta, ne ovat meidän kaikkien ulottuvilla! Suomen Ladun strategian mukaisesti: ulkoile, osallistu, vaikuta, siinäpä ohjenuoraa vuodeksi 2022.

 

Marijennika Korolainen, Iisalmen Ladun puheenjohtaja

IISALMEN LATU VUODESTA 1952.

Iisalmen Latu on perustettu 12.2.1952. Olemme Suomen Ladun jäsenyhdistys ja osa Savo-Karjalan latualuetta. Jäseniä yhdistyksessämme on noin 950.

Edistämme Iisalmessa kaikenikäisten luonnossaliikkumista ja vaikutamme paikallisiin ulkoilumahdollisuuksiin. 

Toimintaamme ovat muun muassa Sikokallion hiihtomaja, talviuintipaikka Haukiniemellä pursiseuran rannassa, kerhotila Sankariniemellä, hiihto, patikointi ja retkeily, polkujuoksu, lentopallo, keilaus, melonta ja lasten hiihto-opetus. 

Kevättalvella teemme hiihtoretken Lappiin ja syksyisin ruskaretken. Teemme myös retkiä lähiympäristöön. Iisalmen Ladun lähin kansallispuisto on Tiilikkajärvi.

Suurin yksittäinen tapahtumamme on Lajeksen Latu -viikonloppu vuosittain maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hiihtoretki on nimetty olympiahiihtäjä Klaus Karppisen (1907-1992) mukaan. Laturetkellä voi pisimmillään hiihtää noin 40 kilometriä. Samana viikonloppuna on myös lasten oma Lajes, jossa opetellaan yhdessä hiihdon iloa.

Iisalmen Ladussa on noin tuhat jäsentä. Tervetuloa mukaan toimintaamme!Jäsenmaksut 2022:

Henkilöjäsen 26 € (normaali yhden henkilön jäsenyys)

Perhejäsen 38 € (Samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenet, joista yksi on maksaja. Jäsenyyteen kuuluu jäsenkortti ja perhekortti)

Rinnakkaisjäsenyys 12 € (on henkilöjäsen jo toisessa yhdistyksessä)

Nuoriso- ja opiskelijajäsen 11 € (alle 29-vuotiaat nuoret)