Tapahtumat 2019

Polkujuoksu ja lentopallo jatkuvat maanantaina 7.1.

Metsämörriryhmä kerran kuussa torstaisin suljettuna ryhmänä


Suunnistusta keväällä

Kevään aikana on tulossa oma suunnistus tutuksi -tapahtuma. Jokakeväinen perheiden luontoliikuntatapahtuma Rastiseikkailu on 4.5., jonka järjestävät Iisalmen Visa, Sonkajärven Pahka ja Iisalmen Latu.Unelmien liikuntapäivä 11.5. Sikokalliolla

Iisalmen Latu, Tunturikerho Tsietsa, Iippola Fribaus ja Iisalmen Seudun Sydänyhdistys järjestävät koko perheen Unelmien liikuntapäivän Sikokalliolla lauantaina 11.5. klo 10-13.

Päivän aikana on koko perheelle tekemistä, kokeiluja ja tietoa luontoliikunnasta ja terveydestä. Majalla on myös kahvio.

Tapahtumaan lähtee Iisalmen Ladun vetämä yhteispyöräilyporukka Iisalmen torilta kello 10.30 esiintymislavan edestä. Mukaan kannattaa varustautua toimivalla pyörällä, pyöräilykypärällä, juomapullolla ja sopivalla vaatetuksella. Noin 10 kilometrin pyöräilyyn menee noin tunti yhteen suuntaan.

Kello 11 starttaa metsäkuoro majarakennuksen edestä. Kyseessä on Iisalmen kansalaisopiston kokeilu Iisalmen Ladun ideoimana. Metsäkuoro yhdistää luonnon, ulkoilun ja yhdessä laulamisen terveysvaikutukset menemällä kirjaimellisesti metsään laulamaan laulunopettajan johdolla. Jos tunnin mittainen kokeilu kerää riittävästi kiinnostusta, perustaa kansalaisopisto metsäkuoron.

Tunturikerho Tsietsa esittelee kesäretkeilyvarusteita ja Iisalmen Seudun Sydänyhdistyksen väki kertoo sydänasioista. Iippola Fribaus -seura opettaa frisbeegolfin heittotekniikkaa.

Päivän aikana voi kokeilla ulkoleikkejä, Metsämörri-polun kiertämistä, Muumi-retkeilykoulua ja geokätkön etsimistä.

Tapahtumassa voi myös ilmoittautua mukaan Sikokallion majan remonttitalkoisiin. Iisalmen Latu laajentaa alkukesästä majan sisätilaa ja terassia, tavoitteena edistää majan käyttöä ympärivuotisena lähiretkeily- ja ulkoilutapahtumapaikkana. Remontin aikana maja ei ole käytössä.

Sikokallion majan osoite on Niiralanniementie 19. Tapahtumaan kannattaa varustautua kelin mukaisesti ja huomioimalla, että metsässä voi olla vielä märkää. Nuotiolla voi paistaa omia makkaroita.

Tervetuloa!

Sikokallion majan siivoustalkoot siirretty.

Pidämme Sikokallion majalla siivoustalkoot siivoustalkoot kunhan majalla oleva remontti saadaan lopuun. Ilmoitamme uuden ajankohdan myöhemmin.

Patikkaretket

Kevätretki lähialueelle tehdään viikolla 21, mahdollisesti 24. – 26.5. Kesäpatikkaretki lähialueelle tehdään alustavasti viikolla 24 la 15.6. esimerkiksi Tiilikalle tai muille lähialueen poluille.


Suomen Ladun Retkeilykiertue Sikokalliolla, päivä vielä avoin

Pyöräilyviikko

Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5. 
Melontakurssi aloittelijoille, kesäkuu

Suositun kurssin järjestää Ylä-Savon Mela. 


Nuku yö ulkona, Suomen luonnon päivä 31.8.

Teemme retken Venäjänhiekalle.       


Laavuhartaus Sikokalliolla, elokuu

Kutsu päättäjä ulkoilupaikalle, 30.9.-13.10.Savo-Karjalan latualue: Metsävaeltajan ohjaajakoulutus, Kuopio, toukokuu 2019

Latualueen kevätaluekoulutus on Kuopiossa Puijon Ladun isännöimänä. Savo-Karjalan latualue: Syyspäivät ja aluekokous 5.-6.10., Joensuu                   

                                                                            

Savo-Karjalan latualue: Kansallispuistoretki Kolovedelle 24.8.Suomen Ladun kevätpäivät ja kevätkokous  27.-28.4., Lahti NastolaKun olet kaukana Iisalmesta, ei hätää.

Suomen Ladun tapahtumakalenterista löytyy tekemistä ja ulkoiluseuraa joka puolelta Suomea.