Tapahtumat 2020

RUSKAVIIKKO YLLÄKSELLÄ

Ensi syksyn ruskaretken teemme Ylläksen maastoon 29.8.-5.9. (viikko 36), mikäli koronan kokoontumisrajoitukset eivät ole enää voimassa.

Yllästunturi (Ylläs) on 719,3 metriä korkea Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Tunturin kupeessa sijaitsee kaksi kylää – pohjoispuolella Äkäslompolo ja eteläpuolella Ylläsjärvi – jotka molemmat saavat tulonsa pääosin matkailusta. Ylläksen alueella on Ylläksen lisäksi 13 muuta tunturia ja huippua.


Majoitus on varattu kahden hengen lomahuoneistoissa, (38m², olohuone, makuuhuone, varusteltu keittiö ja oma sauna). 

Hinta on 570 euroa/hlö  2 henkilön huoneistossa ja 810 euroa/hlö 1 henkilön huoneistossa.

Huoneistot ovat Äkäshotellin välittömässä pihapiirissä. Olemme varanneet paikkoja noin 30:lle ja hinta on laskettu tuolle määrälle.

Huoneistoissa on

·        Hiustenkuivaaja

·        Langaton Internet

·        Satelliitti-TV

·        Sauna

·        Savuton huone

·        Kuivauskaappi

·        Varusteltu keittiö

Hintaan sisältyy matkat, majoitus puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen), vakuutus ja liinavaatteet sekä loppusiivous ja vapaa sisäänpääsy viihderavintolaan (Pirtukirkko). Muistathan, että Ylläksellä on myös kuuluisa tanssipaikka Riemuliiteri. Ruskaviikoilla on esiintyjiä joka ilta molemmissa paikoissa.

Ruokailut ovat Äkäshotellin ravintolassa. Retkieväät on mahdollista hankkia Jounin (Sampo Kaulanen) kaupasta, noin 1 km.

Kuljemme päivittäin noin 10 kilometrin lenkkejä ja valloitamme muutamia tuntureita. Mahdollisesti ajamme bussilla myös muille patikointipolkujen alkupäille, esim. Ylläsjärven puolelle ja tulemme sieltä patikoiden Äkäslompoloon joko Ylläksen yli tai se kiertäen, jolloin matkaa kertyy noin 10-13 km riippuen reitistä. 

Patikoimme pienryhmissä kunkin kunnon ja kiinnostuksen mukaan. Tietenkin jokaisella on mahdollisuus patikoida myös omia polkuja.

Matkan hinta  on maksettava 14.8.2020 mennessä Iisalmen Ladun tilille FI59 4600 1050 0042 86. 

Tässä vaiheessa emme vielä tiedä milloin korona on poissa ja elämä normalisoituu. Jos epidemia ja rajoitukset jatkuvat vielä tuolloin, ilmoitamme siitä täällä, mutta kannattaa varata paikka jo mahdollisimman pian.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset majoitusta varten viimeistään 14.8. mennessä tekstiviestillä tai sähköpostilla esko.kaariainen@hotmail.com.

Esko Kääriäinen, puh 0400 672 002 Latulaisten kesäretki Ruunaalle  

Alueemme ja Kymi-Vuoksen yhteistä latulaisten kesäretkeä Ruunaalle viedään eteenpäin ja seurataan tilannetta. Retken ajankohta on 7.-9.8.2020. Viimeinen sitova ilmoittautumispäivä on 30.6.2020, koska majoitusten veloitukseton peruutus on kuukautta ennen retkeä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.