Hiihto

Iisalmen Latutilanne⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hiihto Iisalmen Ladussa

Ylläpidämme Sikokallion hiihtomajaa.

Vuosittaisia hiihtotapahtumia ovat kuutamohiihto ja Lajeksen Latu, joka on maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lajeksen Ladussa voi hiihtää pisimmillään noin 40 kilometriä. 

Lajes-viikonloppuna on myös lasten oma tapahtuma, jossa kaikki saavat mitalin ja liikutaan yhdessä perheen kanssa. Nuorimmat hiihtäjät ovat olleet noin puolitoistavuotiaita.

Teemme Lappiin joka talvi viikon mittaisen hiihtoretken.

Suomen Ladun Kaikki hiihdosta -sivusto kertoo välineistä, voitelusta, tekniikasta, pukeutumisesta ja vinkkaa harjoitusohjelmia.

Laduilla liikkuminen

Saako ladulla kävellä? Yleissääntö on, että ladut on tehty vain hiihtämistä varten. Latua ei saa rikkoa.

Jos liikkuu ladulla muuten kuin hiihtäen, on liikuttava niin ettei siitä jää jälkiä, ei uppoa latupohjaan eikä tietenkään jätä roskia.

Koiran ja hevosen kanssa ei saa mennä yleiseen käyttöön tehdylle ladulle kuin niille erikseen sallituilla laduilla.

Iisalmessa rantalatu on kaikkien ulkoilijoiden yhteinen latu, joka kulkee Luuniemestä Kirkonsalmelle. Ladun pituus on 3,5 km. Ladulla saa hiihtää, kävellä ja taluttaa kytkettyjä koiria.

Suomen Ladun latuetiketin mukaan kävelijät, hiihtäjät ja kaikki muut ladulla liikkuvat vastaavat itse siitä, etteivät aiheuta liikkumisellaan muille vaaraa. Pidetään siis ladut ehjinä, sopuisina ja roskattomina. Kunnioitetaan toisia liikkujia. Liikutaan ulkona hyvillä mielin!

Palaute ladun pitäjälle

Ladun pitäjä (Iisalmen kaupunki) vastaa siitä, että latu on turvallinen. Jos huomaat vaaran paikkoja esimerkiksi rakenteissa tai risteyksessä ei ole varoitusmerkkiä, anna palautetta.

Iisalmen kaupungin ylläpitämistä laduista voi antaa palautetta ja ideoita Ylä-Savon karttapalvelun avulla. Siihen voi merkitä kartalle, mitä palaute koskee.

Osoite on http://paikkatieto.yla-savo.fi/palaute.

Voit myös antaa palauetetta meille suoraan varsinkin Sikokallion suunnan laduista Yhteydenotto ja palaute-lomakkeen kautta.