Koiran kanssa ulkoilu Iisalmessa

Paloisvuoren koirapolku kulkee Saunaniemeen Paloisvuoren pallokentältä Uotilanniementien varresta (Paloisvuorelle vievä tie). Reitti on merkitty sinisellä ja talvella 2019 reitille lisätään koirasymbolit. Paloisvuorella uusitaan muutenkin talven aikana opasteita. Koirapolku ajetaan 1-2 kertaa viikossa tasaiseksi. Reitillä voi ulkoiluttaa koiria kytkettynä.

Rantaladulla Luuniemi-Kirkonsalmi -välillä (3,5 km) saa taluttaa koiraa kytkettynä. 

Koira- ja valjakkohiihto on sallittua Paloisvuorella Saunaniemen latulenkillä tiistai- ja torstai-iltaisin kello 19-22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 9-11.

Ohenmäessä saa aina koirahiihtää. Paras P-paikka on Urheilukujalla Kauppis-Heikin koulun lähellä. Otsalamppu kannattaa ottaa mukaan, sillä koko Ohenmäen reittiä ei ole valaistu.

Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kiinni taajamassa. Omistajan tai haltijan on katsottava, että koira ei pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle juoksuradalle.

Koiraa ei saa viedä lainkaan yleiseen käyttöön tehdylle ladulle, lasten leikkipaikoille, yleiselle uimarannalle, toriaikana torille ja urheilukentälle, ellei se ole erikseen sallittu.

Pidäthän koirasi kytkettynä Sikokallion alueella ulkoillessa ja retkeillessä. Koiria ei tuoda Sikokallion majan rakennusten sisälle. Latuaikaan koiran ulkoilutus tapahtuu ehdottomasti latujen ulkopuolella.

Kakat on kerättävä hoidetulla alueella taajamassa.