Volokinpolun patikointi 4.6.

24.5.2022

Järjestämme patikointiretken Volokinpolulle lauantaina 4.6. Lähtö Iisalmen linja-autoasemalta kello 8. Patikoimme noin puolet koko Volokinpolun reitistä , eli Susi-Kerviseltä Kiusalan laavulle Haajaistenjärvelle, noin 14 km.

Ilmoittautumiset 30.5. menessä Anja Kauppiselle, puh. 044 2767 729 tai sähköpostilla axu.kauppinen@gmail.com. Maksu käteisellä 20 euroa/hlö, alle 12 vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi. Varaa mukaan omat juomat ja eväät sekä säänmukainen vaatetus ja kengät.  

TERVETULOA PATIKOIMAAN!

Polun nimen alkuperästä on kahdenlaista tietoa. Erään tarinan mukaan polku on saanut nimensä rappasotien (1500-1600-luvuilla) aikaan alueella kuljeskelleesta laukkuryssästä, Volokovista. Joidenkin tietojen mukaan taas nimi on tullut venäläisestä sutta tarkoittavasta volokki-sanasta. Susien lisäksi alueella liikuskeleekin karhuja, ilveksiä, ahmoja ja saattaapa matkan varrella törmätä vaikkapa majavaan aamu-uinnillaan. Harvinaisuus ei ole myöskään auringon lämmössä lekotteleva kyykäärme. Kannattaa siis pitää varmuuden vuoksi kyypakkaus repussa mukana.

Näkemisen arvoista ovat Holinmäki, josta voi ihailla erämaamaisemaa silmänkantamattomiin, sekä Uuranholi. Uuranholi on jyrkkäreunainen, jylhä kalliorotko, jonka pohjalla virtaa joki. Rannat ovat lohkareikkoa tai suota, Holinlammen keskellä on yksi pieni suosaarikin. Haajaistenjärven kaakkoispäästä alkavan rotkon toinen, tienpuoleinen seinä on huomattavan korkea, toinen selvästi matalampi. Holin pohjalla voi nähdä myös majavan pesänrakennuspuuhissaan.