Tapahtumat alkuvuosi 2021

18.1.2021

Pistäpäs tästä kalenteriisi ylös muutamia juttuja.

Koronapandemia-aikana tulethan paikalle vain terveenä, käytä suojamaskia, pidä turvaväli, huolehdi erinomaisesta käsi- ja pärskimishygieniasta. Henkilömäärät voimassaolevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Tapahtumiin voi tulla muutoksia, seuraa tätä sivustoa ja Facebookiamme. Toivotaan, että rokotteet saavat pikaisesti pandemian kuriin ja voimme kokoontua ulkoilemaan isommallakin porukalla! Yhdessä tästäkin selvitään.





13.2. Lumenveistoa Sikokalliolla klo 12-15
Teemme Sikokalliolle muutamia lumiukkoja ottamaan hiihtäjät vastaan ja toivottaen pienelle paussille nauttimaan kahvia ja muuta virvokkeita majalla. Tehdään yhdessä lumiukkoja majan ympäristöön. Majalla on muotit ukkojen tekemiseen pakkaslumesta sekä varusteita pipoja, kaulaliinoja ym. Voit ottaa omia työkaluja mukaan, esimerkiksi pikkulapioita lumenveistoon. 
Tarjoamme kaikille ukkojen tekijöille lämpimät mehut. Voit varata mukaasi esim. makkarat, voit paistaa ne nuotiolla laavulla tai kodassa ”työn” ja ulkoilun lomassa. 


La 20.2. klo 13-16 Ulkona kuin lumiukko - 
tapahtuma Iisalmessa Pohjolankadun koivukujalla sekä Kirkkopuistossa. 130 lumiukkoa Iisalmen kaupungin juhlavuoden kunniaksi.

Koronapandemian takia tapahtumaan pääsee rajoitettu määrä lumiukontekijöitä. Ilmoittaudu 12.2.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen lumiukkoiisalmi (ät-merkki) gmail.com. Ilmoita viestissä osallistujien nimi/nimet sekä puhelinnumero, jota kautta sinut ja oman lumiukkoporukkasi tavoittaa.

Teemme 130 lumiukkoa Pohjolankadun esplanadille Iisalmen kaupungin juhlavuoden kunniaksi.  Ota oma lapio ja omia työkaluja mukaan, esimerkiksi pikkulapioita lumenveistoon. Jos on pakkaslunta, tehdään ukkoja muottien 
avulla. Tule mukaan onnittelemaan Iisalmea ja samalla tuomaan iloa meille kaikille. Lisätiedot Eeva-Liisa Ålander, eevaliisa1.alander(a)gmail.com, p. 050-3759290 


La 27.2. Kumpusaari-hiihto 
Perheiden hiihtoretki Kumpusaaren laavulle la 27.2. Lähtö satamarannasta klo 10-12, omat eväät ja makkarat mukaan. Pakkasraja -15. Lisätiedot, Pirjo Koponen p. 050 3798797. 


La 6.3. Lasten Lajes 
Lasten oma hiihtotapahtuma on lauantaina 6.3. rantaladulla. Lähtö sataman vesilaitokselta Kirkonsalmelle päin kello 10, hiihtelyä omaan tahtiin. Pakkasraja 15º. Ei osallistumismaksua, kaikki lapset palkitaan mitalilla ja mehulla. Hiihto on suunnattu alle 12-vuotiaille. Aikuiset voivat avustaa 
ladun varrella tai hiihtää itse mukana. Ilmoittautuminen paikan päällä. Lisätiedot Pirjo Koponen p. 050 3798797. 

Su 7.3. Lajeksen laturetki
Perinteinen Lajes hiihdetään nyt 62. kerran. Hiihto on saanut nimensä olympiavoittajan ja viisinkertaisen hiihdon maailmanmestari Klaes Karppisen mukaan. Reitti (sää/jää/latuvarauksella): Iisalmi-Sikokallio-Joutsenjoki-Hanhilampi-Partala ja takaisin Iisalmeen, kokonaismatka 43 km. Voit hiihtää myös lyhyemmän etapin. Huolto on monipuolinen ja runsas.

Osallistumismaksuun 20 € sisältyvät mitali, huolto ja vakuutus. Huoltopisteet ovat Iisalmi, Sikokallio ja Hanhilampi mennen tullen sekä Partala, 
yhteensä 6 kpl. Reittiin ja huoltopisteisiin voi tulla muutoksia latutilanteen mukaan.

Lähtö on Iisalmesta vanhalta vesilaitokselta klo 8-11 ja Hanhilammelta ja Partalasta klo 8-10.

Ladut ovat perinteiselle ja vapaalle tyylille.

Alle 12-vuotiailta huoltajan seurassa hiihtäviltä ei peritä osallistumismaksua, 
mutta heidän on myös ilmoittauduttava. 
Lisätiedot Anja Kauppinen, axu.kauppinen(a)gmail.com, p. 044 276 7729.





25.3. Teatterimatka Kuopioon 
Järjestämme latulaisille teatteriretken Kuopion kaupunginteatteriin 25.3.2021 Tahto-esitykseen. Esitys kertoo hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisesta. 
Lähtö on Iisalmen linja-autoasemalta klo 17.30 (esitys alkaa 19.15). Hinta on 40 €. Hintaan sisältyy: lippu, matka ja väliaikatarjoilu (kahvi/tee ja riisipiirakka). Ilmoittautumiset 25.2.2021 mennessä 
Ilkka Pohjanheimolle, puh.040 7571851 tai sähköpostilla ilkka.pohjanheimo@gmail.com.




Su 28.3. Täydenkuun uinti ja Pänninsaaren hiihto 
Tule tunnelmalliselle kuutamohiihdolle ja pulahda päätteeksi avantoon. Tarjoamme osallistujille lämpimät mehut Pursiseuran rannassa. Uimakopit avoinna klo 18-21. Lisätiedot liikuntatoimikunta, Pirjo Koponen ja Marja Leena Kainulainen.