Roskalenkki ma 27.5.

22.5.2019

Iisalmen Latu ry ja Iisalmen kaupunki järjestävät maanantai-iltana 27.5. roskalenkin.

Roskalenkki on leikkimielinen kisa, jossa saalistetaan roskia kaupungin katukuvasta ja luonnosta kävellen, juosten ja pyöräillen.

Roskalenkkeilijät ilmoittautuvat ensin Iisalmen uimahallilla ja saavat samalla roskapussin. Ilmoittautuminen alkaa kello 17.45. Yhteislämmittelyn jälkeen noin kello 18.15 roskalenkki alkaa. Jokainen osallistuja voi valita suunnan, mistä lähtee keräämään roskia, ja liikkua jalan tai pyörällä niin isolla alueella kuin ehtii. Kun roskapussi on täynnä, se tuodaan uimahallille ja kirjataan. Osallistuja voi halutessaan jatkaa niin monella uudella pussilla, kuin ehtii.

Lenkkiaikaa on kello 20 asti, johon mennessä on palattava uimahallille. Osallistua voi yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin. Illan päätteeksi roskakassien määrä lasketaan yhteen.  

Mukaan kannattaa ottaa omat käsineet ja säänmukainen ulkoiluasu. Käsineitä ja kylmää juotavaa on tarjolla myös uimahallilla. Osallistujille on myös pieniä palkintoja. Iisalmen Ladun ohjattua polkujuoksukertaa ei ole roskalenkin aikaan Paloisvuorella.

Tapahtuma on osa Iisalmen kaupungin Siisti Iisalmi -kampanjaa, jossa on aiemmin esimerkiksi torjuttu kaupungin ympäristöstä haittakasveja, kuten jättipalsamia.

Kaupunki on myös teettänyt koirankakkaroskis-tarroja. Vapaaehtoiset pientaloasukkaat voivat hakea kaupungintalon aulasta ja i-pointti -neuvontapisteestä tarroja, joka liimataan oman talon jäteastiaan. Roskiksen osoite merkitään karttaan valtakunnalliselle koirankakkaroskis.fi-sivustolle.

Vihreäsävyinen koirankakkaroskis-tarra ulkoastian kyljessä kertoo, että ohikulkeva koiranulkoiluttaja saa tiputtaa pussiin keräämänsä pökäleet siihen jäteastiaan.

Lisätiedot:

Iisalmen kaupunki, viher- ja liikunta-aluepäällikkö Harri Honkanen p.  040 830 2737

Iisalmen Latu ry, Sari Mulari p. 040 727 4664