PYÖRÄRETKI lauantaina 7.5.

22.4.2022

Lauantai 7.5. Pyöräretki

Kokoontuminen klo 11.00 KOLJONVIRRAN KESÄTEATTERIN PARKKIPAIKKA (lähtöpaikka on muuttunut.). Yhteinen pyöräretki lähialueella, kesto yht. noin 3 tuntia. Ajamme hiekalla ja asfaltilla. Ota juomaa mukaan. Lisätiedot Petteri Lavinen, p. 0400 372 285 ja Anja Kauppinen, axu.kauppinen@gmail.com, p. 044 276 7729.


Pyörä ei ole vain liikunta- tai liikenneväline – pyöräily on elämäntapa. Pyörällä temppuillaan ja leikitään, sillä torjutaan ilmastonmuutosta sekä kuntoillaan. Pyöräretki on mukava tapa tutustua niin koti- kuin ulkomaankin kohteisiin. Ehdit nähdä enemmän ja saat samalla liikuntaa. Työ- tai koulumatka taittuu rattoisasti, kun ajatukset saavat tuulettua pyörän selässä.

Pyöräily on Suomessa toiseksi harrastetuin liikuntamuoto kävelyn jälkeen. Harrastajien määrä hipoo jo miljoonaa. Liikennevälineenä pyörä on nopein kulkupeli alle seitsemän kilometrin matkoilla. Vaikka Suomi ei ole pyöräilymaa, kuten Tanska tai Hollanti, olosuhteet pyöräilyyn ovat useimmissa kaupungeissa ja taajamissa erittäin hyvät. Yhteenlaskettu kevyen liikenteen väylien kokonaispituus Suomessa on peräti 16 000 kilometriä. Keskiverto helsinkiläinen pyöräilee 270 kilometriä vuodessa ja Suomen ”virallisessa” pyöräilykaupungissa Oulussa yli 20 prosenttia kaikista matkoista tehdään pyörällä.