Lajes-viikonlopussa yli 200 hiihtäjää

5.3.2019

Iisalmen Latu järjesti Lasten Lajes – ja Lajeksen Laturetki -tapahtumat 2.-3.3.2019. Viikonloppu veti yhteensä 235 hiihtäjää.

Lasten Lajeksessa lauantaina rantaladulla oli 87 lasta ja nuorta läheisineen, nuorimpien ollessa 1-2-vuotiaita. Jokainen nuori hiihtäjä sai mitalin muistoksi ja ladulla viihdyttiin pitkiäkin tovia.

Lajeksen Laturetkelle osallistui sunnuntaina 148 hiihtäjää, joiden joukossa oli niin 10-vuotiaita kuin yli 70-vuotiaita. Edellisyönä satanut, kuiva pakkaslumi ei tarjonnut parasta luistoa, mutta aurinkoinen talvipäivä helli hiihtäjiä. Reittinä oli Iisalmi-Partala-Iisalmi. Myös Lajeksen Laturetkestä sai muistoksi mitalin.

Lajeksen Laturetki järjestettiin jo 60. kerran. Tapahtuma on vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Iisalmelaisen olympiahiihtäjä Klaus Karppisen nimikkohiihtoretkeä on järjestetty vuodesta 1958 ja se on vain muutamia kertoja jouduttu perumaan sääolosuhteiden vuoksi.

Lasten Lajes on uudempi tapahtuma. Sen kasvavat kävijämäärät antavat ymmärtää, että hiihto harrastuksena ja liikuntalajina löytää puoleensa uusia sukupolvia.

Iisalmen Latu kiittää hiihtäjiä, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia. Erityiskiitos menee jälleen kerran Iisalmen kaupungin kenttämestareille, jotka ajoivat Sikokallion latureitit lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Iisalmen Latu pitää Sikokallion hiihtomajaa päivittäin auki kello 10-16 maaliskuun loppuun saakka tai niin pitkään, kuin hiihtokelejä riittää.