LAJEKSEN LATU 6.3.2022

2.3.2022

Lajeksen latu hiihdetään 61. kerran sunnuntaina 6.3. Ilmoittautuminen ja lähtö on kello 8-10 Iisalmen vanhalla vedenottamolla Haukinimenkatu 1 C Iisalmi. Ilmoittautuminen on auki kello 8 lähtien. 

Reitti vedenottamolta rantalatua pitkin Haukiniemen matonpesupaikalle, josta alas jäälle ja latua pitkin kohti Sikokalliota. Reitti kokonaisuudessaan on merkitty risteyksissä keltaisilla opasteilla ja puisilla kylteillä. Kaikissa laturisteyksissä on lisäksi kiinteät opastaulut, joissa on myös matkat seuraavaan huoltopaikkaan.

Mahdollisuus lähteä myös Hanhilammelta ja Partalasta kello 8.

Matka on yhteensä 43 kilometriä. Mahdollisuus valita myös lyhyempiä matkoja 12.6, 18.6, 27.7 tai 30.7 kilometriä. Huoltopaikat ovat lähtö ja maali sekä Sikokallio, Hanhilampi ja Partala mennen tullen, yhteensä siis 6 kpl. Huollossa on voileipiä, suolakurkkua, appelsiiniä, rusinoita ja mehua.

Osallistumismaksu on 20 euroa, maksu käteisellä, johon kuuluu huoltopisteiden palvelut, Lajes-mitali sekä vakuutus. Alle 12-vuotiailta ei osallistumismaksua, jos heidän mukanansa hiihtää maksava huoltaja. Hiihtäjille annetaan lähdössä tosite maksusta, joka on esitettävä huoltopaikoilla. Sikokalliolla on mahdollisuus ostaa mm. kahvia ja pullaa/munkkeja ym.

Muista ilmoittautua palattuasi. 

Latu on sekä perinteille että vapaalle tyylille. Tervetuloa! 

Ladut ovat hyvässä kunnossa.