Kummiluokka-toiminnassa opittiin retkeilytaitoja kuuden vuoden ajan

11.11.2020

Iisalmen Latu teki kummiyhteistyötä Kangaslammin koulun kanssa kuuden vuoden ajan.

- Idea kummiluokkatoimintaan lähti ajatuksesta ja huolestakin, että lapset ja nuoret vieraantuvat luonnosta, eivät tunne kasvi- ja eläinlajeja eivätkä osaa liikkua luonnossa. Halusimme opettaa heille luonnossa liikkumista, erilaisia ulkoilutaitoja ja luonnossa liikkumiseen liittyvää arvomaailmaa, kummiluokkatoimintaa vetänyt Pirjo Koponen kertoo.

Kummiluokaksi valikoitui arpomalla vuonna 2014 Kangaslammin koulun 1B-luokka, joka ulkoili Iisalmen Ladun kanssa kuuden vuoden ajan. Jätimme haikeat hyvästit viime keväänä isoksi kasvaneelle 6B-luokalle.

Yhteistä toimintaa oli neljä kertaa vuodessa ja se sisälsi erilaisia retkiä säässä kuin säässä eri vuodenaikoina, kuten pilkkimistä, melontaa, geokätköilyä, hiihtoa, pyöräilyä ja avantouintia.

Kummiluokka opetteli erilaisia taitoja, esimerkiksi ensiapua, retkikeittimen käyttöä, kaakaon tekemistä lumesta ja lettujen paistamista, sekä opetteli tunnistamaan kasveja ja eläimiä. Myös jokamiehenoikeudet tulivat tutuiksi. Kummiluokkatoiminta huipentui retkeen Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Toiminnan mahdollisti Olvi-säätiö, joka myönsi kummiluokkatoimintaan koko toimintakaudelle 8000 euron avustuksen.

Kiitimme Olvi-säätiötä 11.11.2020 pidetyssä By Iisalmi -seminaarissa. Kiitokset otti vastaan Pia Hortling etänä. 

Seminaarin teemana oli vastuullisuus, joten haluamme vielä kiittää Olvi-säätiötä siitä, että se auttoi meitä opettamaan lapsille pitkäjänteisesti vastuullista liikkumista ja toimintaa luonnossa, yhdessä opetellen ja tehden. Huominen tehdään tänään. Kiitos!



Iisalmen Ladun puheenjohtaja Eeva-Liisa Ålander kiitti Olvi-säätiötä pitkäkestoisesta ja vastuullisesta tuesta lasten ja heidän kautta perheiden liikuttamiseksi luonnossa By Iisalmi -seminaarissa. Kiitokset vastaanotti Pia Hortling.
Pirjo Koponen kertoi kummiluokkatoiminnasta johon kuului monipuolista luonnossa liikkumista. Yksi kummiluokkalaisistamme, Juho Vaarala, luki kiitoskortin.