Tulevia tapahtumia

Teemme kevään patikkaretken Varpaisjärvelle Huuhkajan-kierrokselle lauantaina 9.6. Lähtö on Iisalmen linja-autoasemalta kello kello 8.00. Matka on noin 6 km. Matkan varrella yksi tulipaikka, noin matkan puolivälissä, Huuhkajaniemellä. Ota omat eväät ja juomiset mukaan sekä sään mukainen asu ja kengät. Tarjoamme Huuhkajanniemellä nokipannukahvit.

Osallistumismaksu on 10 euroa/henkilö jos lähtijöitä on noin 25, alle 12 vuotiaat vanhempien seurassa ilmiseksi.

Paluu noin kello 16-17.

Huuhkajan-kierros alkaa Vongankoskelta. Maastossa muutamia helpohkoja nousuja ja laskuja ja polku on paikoitellen kivikkoinen. Reitin maasto on pääosin kuivaa männikkökangasta, mutta reitin varrella on myös pari pientä suota, jotka ylitetään pitkospuita myöten. Polku kiertää erittäin kauniissa ja kumpuilevassa harjumaisemassa, joka on hyvin herkkä kulumiselle, minkä vuoksi suositellaan pysymistä poluilla. Harjun päältä väikkyvät lammet, mutta monin paikoin myös luonnonkaunis Tiilikanjoki. Sulan veden aikaan on Vongaskosken kumu kuultavissa jo ennen kuin polku saapuu jälleen kosken partaalle. Tiilikanjoen varressa metsät ovat luonnontilaisia ja polun ympäristössä on sangen monipuolinen linnusto. Ohjeellinen kiertoaika on noin 3 - 5 tuntia.

Mahdollisuus juosta myös lenkki Haatainniemessä polkujuoksuna sekä ottaa maastopyörä mukaan. Muutama maastopyrä mahtuu mukaan.

Ilmoittautumiset 4.6. mennessä TÄSTÄ

 

 Huuhkajan kartta.jpg (12.8 MB)
 

 

Tapahtumiimme voit ilmoittautua tästä.

  

Teemme yhteistyötä melonnan osalla Ylä-Savon Mela ry:n kanssa ja patikoinnin ja vaellusten osalla Tunturilatu ry:n Pohjois-Savossa toimivan paikallisen kerhon Tsietsan kanssa.

Olemme sopineet molempien kanssa, että Iisalmen Ladun jäsenet voivat osallistua toistensa järjestämiin tapahtumiin.