Retki Konneveden kansallispuistoon Rautalammille lauantaina 19.6.

Koko päivän mittainen retki, lähtö Iisalmen linja-autoasemalta klo 7.00. Ota mukaan sään mukainen varustus ja omat retkieväät ja juomiset. Patikoimme noin 16 km. Alla olevasta reittikuvauksesta näet reitin "kolmen vuoren vaellus".

Lisätiedot ja ilmoittautumiset viimeistään 14.6. mennessä Anja Kauppinen, puh. 044 276 7729 tai sähköpostilla axu.kauppinen@gmail.com. Matkan hinta on 20 euroa/henkilö, lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Kirkasvetisen Konneveden saariin ja rannoille levittäytyvä Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa luontoelämyksiä niin veneilijälle, melojalle kuin patikoijallekin.

Enonniemen alueella polku vie patikoijan jättiläishaapojen vartioimasta vanhasta metsästä Kalajanvuoren laelle ihailemaan kansallispuiston katolta avautuvaa näkymää. Puiston reitit ovat korkeuserojen ja kivikon vuoksi vaativia lukuun ottamatta Kalajan pysäköintialueen ja Vuori-Kalajan laavun välistä helppoa osuutta. Kalasääsken kotimaiseman kätköissä asustaa suuri joukko harvinaisia hyönteis-, kasvi- ja lintulajeja.

Rautalammin reittiin kuuluva Konnevesi-järvi koskineen on uhanalaisen järvitaimenen valtakunta.