Latualueen yhteinen hiihtoviikko 2020

SAVO-KARJALAN latuyhdistysten yhteinen hiihtoviikko Lappiin 28.3. - 4.4.2020 (vko 14.)


Savo-Karjalan latualue järjestää taas yhteisen hiihtoviikon ensi keväänä ajalla 28.3. - 4.4. 2020. Retkikohteita on kaikkiaan kuusi eli Kilpisjärvi, Särkijärvi Muoniossa, Ylläs, Kiilopää, Saariselkä sekä uutena kohteena Enontekiön Hetta. Retkikohteet on valittu siten, että tarjotaan jokaiselle jotakin eli upeita tunturimaisemia, omaa rauhaa ja hiljaisuutta sekä monipuolisia liikuntavaihtoehtoja kuten hiihtoa, laskettelua ja lumikenkäilyä. Mukana on myös kohteita, joissa on iltaelämää.
Hiihtoviikolle pääsee kyytiin Mikkelistä, Varkaudesta, Kuopiosta, Siilinjärveltä, Joensuusta Outokummusta, Juankoskelta, Iisalmesta ja Kajaanista. Kajaanista pääsee Saariselälle, Kiilopäälle ja Ylläkselle. Iisalmessa bussit kokoontuvat ja jakaudutaan eri retkikohteisiin meneviin busseihin. Lähde rohkeasti mukaan ja tutustu uusiin upeisiin retkikohteisiin sekä muihin Savo-Karjalan alueen latulaisiin. 
Tänä vuonna (2019) matkalle osallistui kaikkiaan noin 210 henkilöä, joten paikkoja on jonkin verran lisätty. 

Jos tahdot varmistaa pääsysi mukaan ilmoittaudu pikaisesti. Osa paikoista on jo lähes loppuunmyyty.
Ilmoittautumislomake sivun lopussa

Majoitusvaihtoehdot ja hinnat sekä ilmoittautumiset seuraavassa:1. Kilpisjärvi:

Kilpisjärven retkeilykeskus Saana tunturin juurella. Majoitus kahden-neljän hengen huoneissa tai mökeissä: Kilpisjärvellä on upeat tunturimaastot, hieman suppea latuverkosto, mutta joka päivälle on tarjolla opastettuja retkiä lähituntureille. Lisätietoja www.kilpisjarvi.info tai www.kilpisjarvi.net

Hinnat:

-1hh tai mökki 805€/hlö,

-2hh tai mökki 615€/hlö,

-3hh tai mökki 535€/hlö ja

-4hh tai mökki 495€/hlö

Hinta sisältää matkat, majoituksen, aamiaisen seisovasta pöydästä, retkieväät sekä päivällisen, saunan sekä opastetut hiihtoretket.

Vapaita paikkoja runsaasti2) Muonio:

Särkijärven majat/ Pallaskaltion mökit. Majoitus on Pallastunturin, Olostunturin, Särkitunturin sekä Keimiötunturien välimaastossa sijaitseva viihtyisä lomakeskus. Majoitus neljän tai kuuden hengen lomahuoneistoissa, joissa jokaisessa oma sauna, keittiö ja kahden hengen huoneet sekä parvi. Lisäksi erillinen rantasauna, jossa myös avantouinti mahdollisuus. Erittäin laaja n. 170 km latuverkosto. Ladut lähtevät pihapiiristä, ja ovat yhteydessä Muonion ja Pallaksen latuverkostoon.

Lisätietoja: www.sarkijarvenmajat.fi . (Pallaskaltion mökit sijaitsevat aivan Särkijärven majojen naapurissa ja siellä majoittuvat ruokailevat Särkijärven majojen ravintolassa)

Hinnat: 4-6 hengen huoneistoissa 465€/hlö sis. matkat, majoituksen, aamupalan, retkieväät, päivällisen, petivaatteet, sekä rantasaunavuoron päivittäin (naisten vuoro, miesten vuoro). Katso www.sarkijarvenmajat.fi tai www.pallaskaltio.fi
3) Hetta:

Hetan Majatalo sijaitsee Enontekiön kirkonkylässä Hetassa. Se on noin  800 asukkaan elävä kylä, jossa on monenlaisia palveluja. Hetan Majatalo on jo neljännessä polvessa toimiva perhehotelli. Koskematon Lapin luonto alkaa jo pihapiiristä, josta on helppo suunnata monipuolisille hiihtoladuille, joita on noin 130 kilometriä. Latukartta ja latujen kuvaukset löytyvät osoitteesta www.tunturiladut.fi. Päivän touhuamisen kruunaa Hetan Majatalon maankuulu pitopöytä, joka on yksi Majatalon menestyksen ja pitkän olemassaolon salaisuuksista.

Tilavissa ja kodikkaissa hotellihuoneissa on kaikki mukavuudet; wc, suihku, televisio, radio, viileäkaappi, vaatteiden kuivauskaappi, vedenkeitin, hiustenkuivaaja. Erikoisuutena suuressa osassa huoneita on kattoikkuna ja tilava parvi, jolloin huoneeseen majoittuu sopuisasti useampikin henkilö. Lyhyesti sanottuna Hetan Majatalo on juuri sitä, mitä lääkäri määrää: lepoa, rauhaa ja virkistystä.

Hinnat:

-1 h/huone 712 €,

-2 h/huone 572 €/hlö,

-3 h/huone 506 €/hlö,

-4 h/huone 472€/hlö ja -

-5 h/huone 452 €/hlö.

Hinnat sisältävät matkat, majoituksen, runsaat aamiaiset, päivälliset pitopöydästä, saunan sekä yhden kerran pyyhkeiden vaihdon sekä roskakorien tyhjennyksen. Itsetehdyt retkieväät aamiaispöydästä maksavat 9 euroa/päivä tai 50 euroa viikko. Omat termospullot mukaan!

Käytännössä täysi, yksi naispaikka vapaana.
4) Ylläs, Äkäslompolo:

Hyvä latuverkosto (300 km), laskettelurinteet, “läskipyörä”reittejä 100 km ja monipuolista iltaelämää. Majoitusvaihtehdot:

a) Äkäshotelli: majoitus 1mh tai 2mh huoneistossa, jossa tupakeittiö ja sauna, Hintaan sisältyy; buffet aamiainen, päivällinen, sis.pääsy hotellin tanssiravintolaan, kuntosalin, hotellisaunan ja uima-altaan vapaa käyttö. Hinnat matkoineen 1 mh-huoneistossa, kun on

- kaksi majoittujaa 1095€/hlö;

-2 mh-huoneistossa, kun kolme majoittujaa 1053€/hlö;

-2 mh-huoneistossa, kun neljä majoittujaa 850€/hlö.

Vapaita paikkoja b) Ylläskaltio: majoitus saunallisessa huoneessa, buffetaamiainen, päivällinen, sis.pääsy Äkäshotellin tanssiravintolaan. Hinnat, matkoineen...

-682€/hlö, kun kaksi majoittujaa.

-619€/hlö saunallisessa parvihuoneessa, kun 3 majoittujaa,

-563€/hlö saunallisessa parvihuoneessa, kun 4 majoittujaa.

Lisätietoja majoituksesta www.laplandhotels.com/Äkäslompoloc) Lomakeskus SEITA Hinnat, joihin sisältyy matkat:

-2 hengen hotellihuone 850€/hlö,

- jos huoneessa majoittuu 3 hlöä, hinta on 757 €/hlö (lisävuode sijaitsee parvella)

Mökit sijaitsevat parinsadan metrin päässä Seita hotellista.Varustus: ilmainen Wi-Fi, oma sauna, takka, pienoiskeittiö, makuuhuoneet, WC, TV, CD-soitin, vaatteiden kuivauskaappi. Hinnat, joihin sisältyy matkat:

- 4 hengen mökki 675€/hlö/täysihoitoviikko.

- 4 hengen mökki kolmelle 761€/hlö/täysihoitoviikko.

Täysihoitoviikko sisältää majoituksen, liinavaatteet+pyyhkeet, aamiaisen retkieväineen, 3:n ruokalajin päivällisen noutopöydästä sekä saunan ja uintimahdollisuuden päivittäin. Lisätietoja majoituksesta: www.seitahotelli.fi 

Mökit kaikki varattu, hotellihuoneita vapaanad) Ylläs Starin huoneistot: Olemme varanneet Äkäslompolosta n. 1 km Jounin kaupalta 4 hengen huoneistoja. n. 44 m2 joissa olohuone, makuualko-ovi, makuuparvi, keittiö, sauna ja wc. Sekä kahden hengen huoneistoja 36m” joissa sauna, keittiö, WC, makuualko-ovi sekä olohuoneessa levitettävä vuodesohva. Yllässtarin huoneistoihin ei kuulu aterioita. Nyt edullinen majoitus koko perheelle. Tai kerää kiva porukka ja lähde mukaan. Hinta matkoineen:

-4 hengen huoneistossa 325€/hlö.

- Kahden hengen huoneisto maksaa 800€+ matkat 80€/hlö (Jos varaat itse majoituksen, niin matkan hinta on 80€/hlö). Majoitusvaraus kannattaa tehdä ajoissa, koska tämä kohde on suosittu ja edullinen vaihtoehto. Lisätietoja majoituksesta: www.lomarengas.fi

Vapaana  kolme huonetta.


Muita majoitusvaihtoehtoja Ylläksellä:

e) Ylläksen Yöpuu: Päätalossa nro 1 majoitustilat 7 henkilölle 2079€+ matkat 80€/hlö www.yllaksenyopuu.com

f) Ylläksen YkkösCaravan: Päärakennuksen yläkerrassa majoitustilat 8 henkilölle 1600€ + matkat 80 €/hlö. www.yllaksenykkoscaravan.fi


5) Kiilopää:

Kauneinta tunturilappia Itäisessä lapissa. Majoitus: Hotelli Niilanpää kahden hengen huoneissa, sisältää matkat, majoituksen, petivaatteet, aamiainen, päivällinen. Hinta 655€/hlö.(yhden hengen huoneessa 755€). Kiilopäältä voit varata omatoimisesti myös mökki tai hostellimajoituksen ja tilata meiltä vain matkan 100€/hlö. Lisätietoja: www.kiilopaa.fi

Vapaita paikkoja viisi
6) Saariselkä:

Monipuoliset hiihtomaastot, hiihtolatuja noin 200 km, joista valaistuja 35 km. Myös luonnonlatu hienoon tunturimaastoon Kulmakurulle ja Rautulammelle. Majoitus keskeisellä paikalla olevassa Holiday Club kylpylässä ( www.holidayclubresorts.com) sisältäen matkat, majoituksen kahden hengen hotellihuoneissa, aamiaisen, päivällisen ja kylpylän vapaan käytön sekä kylpytakit. Hinta 605 euroa/henkilö ja yhden hengen huoneessa 875€/hlö.

Saariselällä on K-kauppa Kuukkeli noin 300 metrin päässä hotellilta, samoin iltaelämä naistentansseineen ja ne kuuluisat Laanilan monotanssit.

Vapaita paikkoja vieläparikymmnetä 106 paikasta.
Ilmoittautuminen ja maksut:

Ilmoittautumiset alla sijaitsevan varauslomakkeen kautta, puh.numero ja sähköpostiosoite on pakollinen. Ennakkomaksu 150 € kuukauden kuluttua varuksesta. Loppumaksu Helmikuun loppuun mennessä.

Järjestelyvastuu on tänä vuonna Mikkelin Ladulla.

Maksut Mikkelin Ladun tilille no: FI68 5271 0420 4414 39 . Viestikohtaan merkiksi matkakohde: esim:”Ylläksen matka”

Lisätietoja: Anja Marttila EMAIL: anjakaarina.marttila@gmail.com

puh, 040-7459965Lisätietoa myös Esko Kääriäinen 0400 -672002 tai esko.kaariainen@hotmail.com.
ILMOITTAUTUMISLOMAKE LAPIN HIIHTOVIIKOLLE 2020